EHBO vereniging Eelde-Paterswolde is een actieve vereniging die vele cursussen verzorgt op EHBO-gebied. Tevens zijn we actief tijdens evenementen en nemen deel aan oefeningen in en om Eelde-Paterswolde.

 

Wij beschikken over de modernste EHBO (opleidings)materialen en professionele kleding. De EHBO vereniging Eelde-Paterswolde is een actieve vereniging in Eelde-Paterswolde en heeft als doel het bevorderen van de eerste hulp bij ongelukken.

De vereniging is aangesloten bij de landelijke EHBO vereniging en het Oranje kruis.

 

Onze vereniging telt momenteel ongeveer 100 leden, variërend in de leeftijd van 18 tot 90 jaar. Wij beschikken over twee kaderinstructeurs en eigen Lotusmedewerkers.

Evementen

Reanimatie AED

Cursussen

De EHBO-vereniging verleent regelmatig assistentie tijdens evenementen. Zo`n vijftig leden besteden een klein deel van hun vrije tijd aan EHBO en zijn tijdens deze evenementen actief. De EHBO-ers zijn allen, naast hun eenheidsdiploma, voorzien van de nodige opleidingen en trainingen.

 

Tijdens evenementen werken de EHBO’ers vaak samen met de gemeente, brandweer, ambulancedienst en politie.

Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Nu overleeft 10 tot 20% van de slachtoffers een hartstilstand.

 

Kunt u een leven redden? Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Nu op veel

plaatsen AED’s worden opgehangen, is het des te belangrijker een

opleiding te volgen om te kunnen reanimeren en de AED juist te kunnen gebruiken.

Tijdens de basiscursus EHBO leert u wat u moet doen, maar ook wat u

vooral moet laten.

In de basiscursus wordt ook reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrilator) behandeld.

 

De basiscursus is uit te breiden met de module kinder-EHBO.